Om Raleigh

Raleigh-navnet har stået for kvalitet siden starten i Nottingham, England i 1887. Raleighs sortiment er udspændt af en række modeller, der alle har et retromoderne look på en eller anden vis.

Den ikoniske Raleigh Tourist de Luxe er stadig klassikeren over dem alle. Det sker dog, at vi stadig skæver til tegningerne fra 1921, men faktisk er fundamentet til vores Tourist de Luxe endnu ældre. Selvom vi værner om traditionen og designet omkring denne cykel, bliver den løbende tilpasset med respekt for historien bag den og det originale design, så alt er stilkompatibelt. Dette betyder, at den karakteristiske gaffelkrone af sammensvejsede rør, de klassiske, noble farver og linjerne på cyklens skærm stadig er, som de altid har været! Stafferingerne på oliebadskassen bliver også den dag i dag malet med fri hånd, og cyklen bliver stadigvæk samlet i Randers, hvilket den er blevet siden 1999.

Men vores Tourist de Luxe er ikke den eneste klassiker, vi værner om. Modellen Sussex LTD står skarpt med det karakteristiske dobbeltrørsstel, som er inspireret af en gammel Raleigh-tegning fra 1950’erne. De gennemførte cykler, Kent og Yate, har gearskiftet siddende på skrårøret, og racercyklen Devon Road har sine bremsegreb placeret, som man husker det fra 1980’ernes gaderacere.

Raleighs cykler er ikoner og blander et retrolook med tilfredsstillelsen af de behov, som moderne pendling og fritidscykling kræver. Raleigh har gamle engelske rødder, men mærket er udviklet med det danske marked for øje af Danmarks største producent af cykler, HF Christiansen, der hører hjemme i Randers. Udover Raleigh producerer HF Christiansen velkendte mærker som AvenueBike by Gubi, Centurion, MBK, Nishiki, Principia og Winther. Se mere på www.hfchristiansen.dk.